Vanligt förekommande frågor

Har du frågor angående våra produkter eller tjänster? Behöver du råd om en produkt eller vill du be om ett specialt erbjudande? Hittade du inte en produkt? Tveka inte att kontakta oss, vi är här för att hjälpa och kommer att ta upp din förfrågan så fort som möjligt.

Vi strävar ständigt efter att förbättra och erbjuda dig perfekt service. Vi är därför tacksamma för dina förslag, frågor och och feedback.


Personligt konto

A. Registrering på webbutiken är enkel.

 • Klicka på "Mitt konto" som finns längst upp på hemsidan
 • Du kommer att bli tillfrågad att ange användarnamn och lösenord.
 • Välj ett användarnamn och lösenord som du kommer ihåg.
 • För din säkerhet måste du fylla i ditt lösenord två gånger under registeringen.
 • Därefter måste du fulla i din personliga-/företagsinformation.
 • Fyll i samtliga fält markerade med *

Vi respekterar integriteten för dina uppgifter. Vänligen se webbshopens sekretesspolicy.

A. Födelar med att registrera?

 • Din personliga-/företagsinformation är hämtas automatiskt vid framtida order.
 • Kontrollera inneliggande order
 • Se din orderhistorik och använd informationen för nya order.
 • Registera olika leveransadresser
 • Få erbjudanden
 • Order är baserad på dina avtalade priser i e-butiken.


Garanti

A. Din leverantör, Schoeller Allibert, är världsomspännande känd för högsta kvalitet. I händelse av ett garantifall får du ett års garanti på alla varor som köpts på webshopen, under förutsättning att det här fallet uppfyller villkoren "Villkor".


Betalning

A. Vi acceptera förskottsbetalning och på din orderbekräftelse finns instruktioner för inbetalning, dina beställda varor reserveras i tre (3) arbetsdagar. För lojala och registrerade kunder kan vi acceptera fakturabetalningar vid ordervärde över 50 000 SEK efter sedvanlig kreditprövning, 10 dagar netto gäller.

A. När du är i det tredje steget i utcheckningen kan du välja en föredragen betalningsmetod. På den här sidan kan du ange din kupong eller kupongkod. När du har angett den angivna koden fortsätter du med nästa steg. I de här orderbedömningsstegen kan du verifiera hur mycket rabatt du fått och om beloppet dras av från det totala beloppet.

A. Vi accepterar följande betalningsmetoder:

 • VISA
 • Mastercard Bancontact / Mister Cash Maestro
Fler betalningsalternativ kommer att finnas tillgängliga inom en snar framtid.


Transport & Leverans

A. Kontrollera varorna vid leverans för eventuella skador, enligt lagens regler. Informera oss via telefon eller e-post inom 8 dagar om du vill returnera en produkt och för att få vidare instruktioner.

 • Sverige: +46 435 77 70 00

Vi kan endast acceptera retur av produkter i originalförpackningen och oanvända. Detta retursätt gäller inte varor som har tillverkats, anpassats eller säljs till speciella priser (t.ex. rabatter). Du kommer att debiteras kostnaderna för returleverans.

Transportrisken är också din. Vid transport skada fråga oss för ytterligare instruktioner. Om du fortfarande har några frågor angående ditt klagomål eller retur, vänligen kontakta oss.

A. Våra europeiska lager säkerställer optimal lagringskapacitet och tillgänglighet av produkter. Vi kommer alltid att se till att dina beställda varor levereras så snabbt som möjligt. En färgad lastbil efter varje beställningsnummer anger tillgången på ett föremål. De färgade lastbilar och deras innebörd är:

 • Finns i lager: Utleverans från vårt lager i Sverige inom två (2) arbetsdagar - måndag till fredag, ej helgdagar
 • 2-3 veckor: Utsålt, väntar leverans
 • På begäran: Utsålt i Sverige samt i våra andra europeiska lager

A. Minsta beställningskvantitet är en full pall för plastlådor, plastpallar och pallcontainrar samt för tillbehör så som lock, mellanväggar etc. är minsta beställningskvantitet en förpackning. Den kvantitet som anges för respektive produkt avser minst en full pall eller en förpackning.


Livsmedelsgodkännande

A. Schoeller Allibert-lådor och backar kan passera genom tvättsystem med temperaturer upp till + 65 ºC vid normal driftshastighet. Många modeller tolererar högre temperaturer (till exempel Maxinest-backarna kan tvättas i temperaturer upp till + 85ºC). Schoeller Alliberts produkter är kompatibla med de flesta tvätt- och sodabaserade tvättmedel som för närvarande används. Emellertid rekommenderas inte höd konsentration av natriumhydroxidlösningar.

A. Schoeller Alliberts produkter som tillverkas av livsmedelskvalitet är lämpliga för livsmedelskontakt och följer:

 • (EU) 10/2011 Kommissionens förordning om material och artiklar avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
 • Ramförordning (EG) nr 1935/2004 gäller för alla material för kontakt med livsmedel
Nya produkter som är avsedda för direkt matkontakt bör alltid tvättas före användning, eftersom leverans- och lagringsförhållanden inte kan garanteras.


Terminology

A. Likformigt fördelad last som en pall kan bära vid transport med gaffeltruck.

A. Likformigt fördelad last som en pall kan bära i ett inbyggt ställsystem utan centralstöd, baserat på ISO 8611-3 beskrivet ställningssystem (max tillåten buktning är 2% av längden på den rackade sidan) med 25 kg påsar. Beroende på test (STT) för lätta pallar, beroende på typ av ställning.

A. Total last på en pall som står platt på marken.

A.
Polypropylen (PP), även känd som polypropen, är en termoplastisk polymer som används i en mängd olika tillämpningar, inklusive förpackningar, plastdelar och återanvändbara behållare av olika slag.
Högdensitetspolyeten (HDPE) eller polyetenhögdensitet (PEHD) är en termoplast av polyeten. Ihåliga produkter som tillverkas av blåsgjutning är den viktigaste applikationen för HDPE.

A. Vi uppdaterar kontinuerligt vår bildbank och bilder med fel färg kommer att bytas ut. Den färg som är skriven i benämningen är den som gäller. Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor gällande färger på våra produkter.

A. Det uppstår oftast en viss nyansskillnad mellan färgerna i en bild och den verkliga färgen. Vi eftersträvar alltid att visa bilder som så långt det är möjligt liknar den verkliga färgnyansen på produkten.